Színes saláta grillezett ördögszekér laskával
Színes saláta grillezett ördögszekér laskával
Hozzávalók:
- 2-3 ChefGomba ördögszekér laskagomba
- fél lilakáposzta
- 2 sárgarépa
- egy marék szeder
- 2 citrom leve
- 2 gerezd fokhagyma vagy fokhagymagranulátum
- friss koriander vagy petrezselyem
- olaj, só, bors
Elkészítés:
A lilakáposztát vékony csíkokra vágjuk, a sárgarépákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Összeforgatjuk őket, sózzuk, meglocsoljuk a citromok levével és megszórjuk apróra vágott zöldfűszerrel.
Zúzott fokhagymából, sóból, olajból pácot készítünk, ecset segítségével bekenjük a hosszában fél centi vastagra vágott ördögszekér laskagomba mindkét oldalát és felhevített serpenyőben meggrillezzük őket.
A salátára helyezzük a grillezett gombaszeleteket, meghintjük szederrel és tálaljuk is. Egészséges, könnyű, vegán vacsora.