, , ,

Színes saláta grillezett ördögszekér laskával

Szines salata grillgombaval

Színes saláta grillezett ördögszekér laskával

Hozzávalók:

  • 2-3 ChefGomba ördögszekér laskagomba
  • fél lilakáposzta
  • 2 sárgarépa
  • egy marék szeder
  • 2 citrom leve
  • 2 gerezd fokhagyma vagy fokhagymagranulátum
  • friss koriander vagy petrezselyem
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A lilakáposztát vékony csíkokra vágjuk, a sárgarépákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Összeforgatjuk őket, sózzuk, meglocsoljuk a citromok levével és megszórjuk apróra vágott zöldfűszerrel.

Zúzott fokhagymából, sóból, olajból pácot készítünk, ecset segítségével bekenjük a hosszában fél centi vastagra vágott ördögszekér laskagomba mindkét oldalát és felhevített serpenyőben meggrillezzük őket.

A salátára helyezzük a grillezett gombaszeleteket, meghintjük szederrel és tálaljuk is. Egészséges, könnyű, vegán vacsora.