Gombás paradicsomos húsgombócok
Gombás paradicsomos húsgombócok
Hozzávalók:
- 500 g ChefGomba bébi barna csiperkegomba
- 1 kg darált hús (kétszer darálva, sertéscombból)
- 1 tojás
- zsemlemorzsa
- 500 ml üveges paradicsom passata
- méz vagy cukor
- oregánó
- fokhagymapor
- olaj, só, bors
Elkészítés:
A darált hús, só, bors, fokhagymapor, tojás, zsemlemorzsa keverékéből masszát készítünk, majd kb. 5-6 centis gombócokat formázunk belőle. Forró serpenyőben fedő alatt olajon, kevés folyadék hozzáadásával készre pároljuk-pirítjuk, hagyjuk, hogy odakapjanak. Kivesszük és félretesszük.
A gombákat folyó víz alatt leöblítjük, egészben hagyjuk, sózzuk, borsozzuk, mézzel fűszerezzük és a serpenyőben átpirítjuk. Kiszedjük és félretesszük.
A mártáshoz gyenge barna mártást készítünk, felöntjük a paradicsom passataval, kevés cukrot és sót adunk hozzá és, ha túl sűrű, kevés vízzel hígítjuk. Oregánóval fűszerezzük és készre főzzük.
A tányér aljára tesszük a mártást, ráhelyezzük a húsgombócokat, megszórjuk a mézes gombával, burgonyapürével tálaljuk és azonnal fogyasztjuk.