Gombás paradicsomos húsgombócok

Gombas paradicsomos husgombocok

Gombás paradicsomos húsgombócok

Hozzávalók:

  • 500 g ChefGomba bébi barna csiperkegomba
  • 1 kg darált hús (kétszer darálva, sertéscombból)
  • 1 tojás
  • zsemlemorzsa
  • 500 ml üveges paradicsom passata
  • méz vagy cukor
  • oregánó
  • fokhagymapor
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A darált hús, só, bors, fokhagymapor, tojás, zsemlemorzsa keverékéből masszát készítünk, majd kb. 5-6 centis gombócokat formázunk belőle. Forró serpenyőben fedő alatt olajon, kevés folyadék hozzáadásával készre pároljuk-pirítjuk, hagyjuk, hogy odakapjanak. Kivesszük és félretesszük.

A gombákat folyó víz alatt leöblítjük, egészben hagyjuk, sózzuk, borsozzuk, mézzel fűszerezzük és a serpenyőben átpirítjuk. Kiszedjük és félretesszük.

A mártáshoz gyenge barna mártást készítünk, felöntjük a paradicsom passataval, kevés cukrot és sót adunk hozzá és, ha túl sűrű, kevés vízzel hígítjuk. Oregánóval fűszerezzük és készre főzzük.

A tányér aljára tesszük a mártást, ráhelyezzük a húsgombócokat, megszórjuk a mézes gombával, burgonyapürével tálaljuk és azonnal fogyasztjuk.