Nudli tejszínes laskagomba szósszal

Piritott laskas nudli

Nudli tejszínes laskagomba szósszal

Hozzávalók:

  • 500-600 g ChefGomba laskagomba és shiitake gomba vegyesen
  • 100 g pancetta
  • 2 dl rizstejszín
  • koriander
  • 500 g burgonya
  • 120-130 g finomliszt
  • 50 g vaj
  • fokhagymapor
  • rozmaring
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és átnyomjuk. Hozzáadjuk a lisztet és a vajat és összedolgozzuk. Kinyújtjuk és nudlikat sodrunk, majd lobogó, sós vízben több részletben készre főzzük őket. Miután kiszedtük mindet, lecsepegtetjük és egy felhevített serpenyőbe lepirítjuk.

A gombát folyó víz alatt leöblítjük, majd csíkokra vágjuk. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a gombákat. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymával ízesítjük, megszórjuk rozmaringgal és kevés olajon ropogósra pirítjuk. Hozzáadjuk a rizstejszínt és összeforraljuk.

Tálalás előtt megszórjuk pirított baconnel.