Nudli tejszínes laskagomba szósszal
Nudli tejszínes laskagomba szósszal
Hozzávalók:
- 500-600 g ChefGomba laskagomba és shiitake gomba vegyesen
- 100 g pancetta
- 2 dl rizstejszín
- koriander
- 500 g burgonya
- 120-130 g finomliszt
- 50 g vaj
- fokhagymapor
- rozmaring
- olaj, só, bors
Elkészítés:
A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és átnyomjuk. Hozzáadjuk a lisztet és a vajat és összedolgozzuk. Kinyújtjuk és nudlikat sodrunk, majd lobogó, sós vízben több részletben készre főzzük őket. Miután kiszedtük mindet, lecsepegtetjük és egy felhevített serpenyőbe lepirítjuk.
A gombát folyó víz alatt leöblítjük, majd csíkokra vágjuk. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a gombákat. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymával ízesítjük, megszórjuk rozmaringgal és kevés olajon ropogósra pirítjuk. Hozzáadjuk a rizstejszínt és összeforraljuk.
Tálalás előtt megszórjuk pirított baconnel.