,

Ördögszekér laskagombás szendó

Ordogszeker gombas szendo

Ördögszekér laskagombás szendó

Hozzávalók fejenként:

  • 1 ördögszekér laskagomba
  • 1 paradicsom
  • 1 kifli vagy zsemle
  • fetasajt
  • 1-2 levél friss saláta
  • koriander
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A gombát hosszában fél centis vastag szeletekre vágjuk. Olaj, zúzott fokhagyma, sóból pácot készítünk és ecset segítségével mindkét oldalát bekenjük, majd felhevített serpenyőben meggrillezzük. Amikor kész, félretesszük.

A kiflit vagy zsemlét kettévágjuk, majd ugyanebben a serpenyőben átpirítjuk.

A paradicsomot kockákra vágjuk, megszórjuk apróra vágott korianderrel.

A pirított zsemlére tesszük a salátalevelet, a paradicsomot, majd rá a gombát és rámorzsoljuk a fetasajtot.

Azon melegében fogyasztjuk.