Ördögszekér laskagombás szendó
Ördögszekér laskagombás szendó
Hozzávalók fejenként:
- 1 ChefGomba ördögszekér laskagomba
- 1 paradicsom
- 1 kifli vagy zsemle
- fetasajt
- 1-2 levél friss saláta
- koriander
- olaj, só, bors
Elkészítés:
A gombát hosszában fél centis vastag szeletekre vágjuk. Olaj, zúzott fokhagyma, sóból pácot készítünk és ecset segítségével mindkét oldalát bekenjük, majd felhevített serpenyőben meggrillezzük. Amikor kész, félretesszük.
A kiflit vagy zsemlét kettévágjuk, majd ugyanebben a serpenyőben átpirítjuk.
A paradicsomot kockákra vágjuk, megszórjuk apróra vágott korianderrel.
A pirított zsemlére tesszük a salátalevelet, a paradicsomot, majd rá a gombát és rámorzsoljuk a fetasajtot.
Azon melegében fogyasztjuk.