Gombás rakott krumpli
Gombás rakott krumpli
Hozzávalók:
1000 g ChefGomba csiperkegomba
1000 g burgonya
5-6 paradicsom
600 g darált sertéscomb
1-2 kisebb cukkini
300 g sajt
fűszerpaprika
hagyma
olívaolaj, só, bors
Elkészítés:
A krumplikat héjában megfőzzük, mikor kihűlt szeletekre vágjuk. A darált húst olajon, hagymán megpároljuk, fűszerpaprikával, sóval, borssal ízesítjük. A felszeletelt gombákat és a cukkinit kevés olajon átpirítjuk.
A hozzávalókat kb. 20 x 30 cm-es kivajazott hőálló tálba helyezzük a következő sorrendben: először jönnek a krumpliszeletek, erre a darált hús, majd a gomba és a cukkiniszeletek. A tetejére sajtot reszelünk és befejező rétegként vékonyra szeletelt paradicsomkarikákat rakunk.
Sütőben kb. 200 °C-on aranybarnára sütjük. Mivel minden alkotóját előre megfőztük, elég csak addig sütni, míg a sajt szépen megpirul.