Gombás rizses hús
Gombás rizses hús
Hozzávalók:
- 500 g ChefGomba barna csiperkegomba
- 500 g csirkemell filé
- 300 g rizs
- 1 hagyma
- 2 kávéskanál pirospaprika
- friss koriander
- olaj, só
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott csirkemellfilét, sózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. 10-15 perc múlva lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával és elkeverjük. Hozzáadjuk a negyedelt vagy felezett gombafejeket. További 15 percig együtt pároljuk.
Közben elkészítjük a rizst, majd, ha készen van, hozzáforgatjuk a gombás húshoz, megszórjuk apróra vágott korianderrel és azonnal tálaljuk.
Tipp: Kitűnő mellé a sült cékla.