Gombás rizses hús

Gombas rizses hus sult ceklaval

Gombás rizses hús

Hozzávalók:

  • 500 g ChefGomba barna csiperkegomba
  • 500 g csirkemell filé
  • 300 g rizs
  • 1 hagyma
  • 2 kávéskanál pirospaprika
  • friss koriander
  • olaj, só

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott csirkemellfilét, sózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. 10-15 perc múlva lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával és elkeverjük. Hozzáadjuk a negyedelt vagy felezett gombafejeket. További 15 percig együtt pároljuk.

Közben elkészítjük a rizst, majd, ha készen van, hozzáforgatjuk a gombás húshoz, megszórjuk apróra vágott korianderrel és azonnal tálaljuk.

Tipp: Kitűnő mellé a sült cékla.