Gombás-sonkás kenyérlepény
Gombás-sonkás kenyérlepény
Hozzávalók:
A tésztához:
500 g liszt
1 teáskanál só
7 evőkanál olívaolaj
1 csipet cukor
400 g élesztő
1-2 dl víz
1 dl langyos tej
A feltéthez:
500 g ChefGomba csiperkegomba és déli tőkegomba
450 ml tejföl
reszelt sajt
sonka
újhagyma
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk egy pici tejben cukorral. Hozzáadjuk a többi alkotóelemet. Összedolgozzuk és kelesztjük. A megkelt tésztát vékonyra kinyújtjuk és kerek formába tesszük.
A tésztát megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és rászórjuk a kockára vágott sonkát, a karikára vágott újhagymát, valamint a csiperke és déli tőkegomba szeleteket.
Forró sütőben 220 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.