Pirított laskagombás palacsintareggeli spenótmártással
Pirított laskagombás palacsintareggeli spenótmártással
Hozzávalók:
- 600 g ChefGomba laskagomba
- palacsinta fél liter palacsintatésztából (200 g liszt, 3 dl tej, 2 tojás, 2 dl szódavíz, petrezselyem)
- olívaolaj, só, bors
A spenótmártáshoz:
- 250 g spenót
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál liszt
- 50 ml rizstejszín
- 150 ml víz
Elkészítés:
A spenótmártáshoz a spenótot kevés vízben megpároljuk, majd leszűrjük. Botturmix-szal pürésítjük, majd hozzáadjuk a lisztből, tejszínből és vízből készült habarást. Hozzányomjuk a fokhagymát és állandó keverés mellett 2-3 perc alatt felfőzzük.
A laskagombát levelekre szedjük, vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon roppanósra pirítjuk.
A palacsintatésztába keverjük a finomra vágott petrezselymet és kisütjük. Megtöltjük őket a laskagombával, majd a spenótmártással kínáljuk.
Tökéletes Sunday brunch.