Pirított laskagombás palacsintareggeli spenótmártással

Piritott laskas palacsintareggeli

Pirított laskagombás palacsintareggeli spenótmártással

Hozzávalók:

  • 600 g ChefGomba laskagomba
  • palacsinta fél liter palacsintatésztából (200 g liszt, 3 dl tej, 2 tojás, 2 dl szódavíz, petrezselyem)
  • olívaolaj, só, bors

A spenótmártáshoz:

  • 250 g spenót
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 50 ml rizstejszín
  • 150 ml víz

Elkészítés:
A spenótmártáshoz a spenótot kevés vízben megpároljuk, majd leszűrjük. Botturmix-szal pürésítjük, majd hozzáadjuk a lisztből, tejszínből és vízből készült habarást. Hozzányomjuk a fokhagymát és állandó keverés mellett 2-3 perc alatt felfőzzük.

A laskagombát levelekre szedjük, vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon roppanósra pirítjuk.

A palacsintatésztába keverjük a finomra vágott petrezselymet és kisütjük. Megtöltjük őket a laskagombával, majd a spenótmártással kínáljuk.

Tökéletes Sunday brunch.