Gombás spenótos spätzl

Gombas spenotos spatzl

Gombás spenótos spätzl

Hozzávalók:

  • 600-700 g ChefGomba bébi barna csiperkegomba
  • 1 kg friss spenót VAGY 400 g főtt spenót
  • 2 dl főzőtejszín (lehet növényi is)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3 szelet bacon
  • 200 g spätzl (sváb nokedli)
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A bacont apró kockákra vágjuk, a serpenyőbe tesszük és lepirítjuk. Kiszedjük, félretesszük.

Kevés olajon átpirítjuk a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a folyó víz alatt leöblített gombákat. Sózzuk, borsozzuk és átpirítjuk, majd hozzákeverjük a főtt, lecsepegtetett spenótot és tejszínnel dúsítjuk.

Kifőzzük a tésztát, összeforgatjuk a szósszal, megszórjuk a baconnal és azonnal fogyasztjuk.