Gombás spenótos spätzl
Gombás spenótos spätzl
Hozzávalók:
- 600-700 g ChefGomba bébi barna csiperkegomba
- 1 kg friss spenót VAGY 400 g főtt spenót
- 2 dl főzőtejszín (lehet növényi is)
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 3 szelet bacon
- 200 g spätzl (sváb nokedli)
- olaj, só, bors
Elkészítés:
A bacont apró kockákra vágjuk, a serpenyőbe tesszük és lepirítjuk. Kiszedjük, félretesszük.
Kevés olajon átpirítjuk a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a folyó víz alatt leöblített gombákat. Sózzuk, borsozzuk és átpirítjuk, majd hozzákeverjük a főtt, lecsepegtetett spenótot és tejszínnel dúsítjuk.
Kifőzzük a tésztát, összeforgatjuk a szósszal, megszórjuk a baconnal és azonnal fogyasztjuk.