,

Portobellos gofri

Portobellos gofri

Portobellos gofri

Hozzávalók:

  • 4 ChefGomba Portobello gomba
  • 250 g ChefGomba bébi csiperkegomba
  • 100 g fetasajt
  • olaj, só, bors

A paradicsomsalátához:

  • 2-3 paradicsom
  • petrezselyem
  • fél újhagyma
  • pici citromlé

A gofrikhoz (4-5 db):

  • 120 ml tej
  • 1 evőkanál joghurt
  • 2 tojás
  • 150 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor

Elkészítés:
A gofri hozzávalóit egy keverőtálba tesszük és homogénre keverjük. 15 percet pihentetjük, majd kisütjük őket. Ebből a tésztamennyiségből kb. 4-5 gofri lesz.

A gombákat folyó víz alatt leöblítjük, a portobellot szeletekre vágjuk, a bébigombákat egészben hagyjuk. Sózzuk, borsozzuk és kevés olajon lepirítjuk őket.

A paradicsomsalátához a paradicsomot kockákra vágjuk, megszórjuk zöldfűszerrel, meglocsoljuk citromlével és hozzáadjuk a karikázott hagymát.

A gofrikra helyezzük a grillezett gombákat, megszórjuk fetasajttal, majd a paradicsomsalátával kínáljuk.

Pompás vasárnapi brunch ráérős reggeleken!