Portobellos gofri
Portobellos gofri
Hozzávalók:
- 4 ChefGomba Portobello gomba
- 250 g ChefGomba bébi csiperkegomba
- 100 g fetasajt
- olaj, só, bors
A paradicsomsalátához:
- 2-3 paradicsom
- petrezselyem
- fél újhagyma
- pici citromlé
A gofrikhoz (4-5 db):
- 120 ml tej
- 1 evőkanál joghurt
- 2 tojás
- 150 g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- só
Elkészítés:
A gofri hozzávalóit egy keverőtálba tesszük és homogénre keverjük. 15 percet pihentetjük, majd kisütjük őket. Ebből a tésztamennyiségből kb. 4-5 gofri lesz.
A gombákat folyó víz alatt leöblítjük, a portobellot szeletekre vágjuk, a bébigombákat egészben hagyjuk. Sózzuk, borsozzuk és kevés olajon lepirítjuk őket.
A paradicsomsalátához a paradicsomot kockákra vágjuk, megszórjuk zöldfűszerrel, meglocsoljuk citromlével és hozzáadjuk a karikázott hagymát.
A gofrikra helyezzük a grillezett gombákat, megszórjuk fetasajttal, majd a paradicsomsalátával kínáljuk.
Pompás vasárnapi brunch ráérős reggeleken!