Gombas tojasos galuska

Gombás tojásos galuska

Hozzávalók:

  • 500 g vegyes gomba (csiperkegomba, shiitake, laskagomba)
  • 2 tojás
  • 1 vöröshagyma
  • zöldfűszerek ízlés szerint (metélőhagyma, koriander, petrezselyem)
  • fejes saláta
  • olaj, só, bors

A galuskához:

  • 2-3 tojás
  • 400 g liszt
  • pici só
  • víz

Elkészítés:
Elkészítsük a galuskatésztát: a lisztet a tojással összedolgozzuk és hozzáadunk annyi vizet, hogy laza massza legyen. Picit sózzuk, majd sós, lobogó vízbe galuskaszaggató segítségével beleszaggatjuk. 1-2 percig forrni hagyjuk. Mikor a galuskák feljöttek a víz felszínére, szűrőkanállal leszűrjük. Javasoljuk, hogy ne egyszerre főzzük ki a galuskatésztát, mert könnyen összeragad. Célszerű 2-3 adagban kifőzni.

A felszeletelt gombákat pici olajon pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A serpenyőbe beletesszük a galuskát és összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a felvert tojásokat és, ha szükséges, pótoljuk a sót. Folyamatosan keverjük, hogy a tojás is készre süljön.

Megszórjuk az apróra vágott zöldfűszerrel és reszelt parmezánnal, illetve fejes salátával tálaljuk.
Azonnal fogyasztjuk, mert frissen elkészítve a legfinomabb.