Gombás tojásos galuska
Gombás tojásos galuska
Hozzávalók:
- 500 g ChefGomba vegyes gomba (csiperkegomba, shiitake, laskagomba)
- 2 tojás
- 1 vöröshagyma
- zöldfűszerek ízlés szerint (metélőhagyma, koriander, petrezselyem)
- fejes saláta
- olaj, só, bors
A galuskához:
- 2-3 tojás
- 400 g liszt
- pici só
- víz
Elkészítés:
Elkészítsük a galuskatésztát: a lisztet a tojással összedolgozzuk és hozzáadunk annyi vizet, hogy laza massza legyen. Picit sózzuk, majd sós, lobogó vízbe galuskaszaggató segítségével beleszaggatjuk. 1-2 percig forrni hagyjuk. Mikor a galuskák feljöttek a víz felszínére, szűrőkanállal leszűrjük. Javasoljuk, hogy ne egyszerre főzzük ki a galuskatésztát, mert könnyen összeragad. Célszerű 2-3 adagban kifőzni.
A felszeletelt gombákat pici olajon pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A serpenyőbe beletesszük a galuskát és összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a felvert tojásokat és, ha szükséges, pótoljuk a sót. Folyamatosan keverjük, hogy a tojás is készre süljön.
Megszórjuk az apróra vágott zöldfűszerrel és reszelt parmezánnal, illetve fejes salátával tálaljuk.
Azonnal fogyasztjuk, mert frissen elkészítve a legfinomabb.