Gombás zöldséges nudli
Gombás zöldséges nudli
Hozzávalók:
- 500 g ChefGomba barna csiperkegomba
- 300-400 g kelbimbó
- 100 g pancetta vagy bacon
- 2 dl rizstejszín
- 500 g burgonya
- 120-130 g finomliszt
- 50 g vaj
- fokhagymapor
- snidling
- olaj, só, bors
Elkészítés:
A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és átnyomjuk. Hozzáadjuk a lisztet és a vajat és összedolgozzuk. Kinyújtjuk és nudlikat sodrunk, majd lobogó, sós vízben több részletben készre főzzük őket. Miután kiszedtük mindet, lecsepegtetjük és egy felhevített serpenyőbe lepirítjuk.
A kockára vágott pancettát lepirítjuk, kiszedjük, félretesszük. A serpenyőben beledobáljuk a felezett, tisztított kelbimbót és a negyedelt gombákat. Összepároljuk-pirítjuk, visszatesszük a pancettát, majd felöntjük rizstejszínnel, sózzuk, borsozzuk és snidlinggel fűszerezzük.
A kifőtt nudlival tálaljuk és azonnal fogyasztjuk.