Gombás zöldséges nudli

Kelbimbos gombas nudli

Gombás zöldséges nudli

Hozzávalók:

  • 500 g ChefGomba barna csiperkegomba
  • 300-400 g kelbimbó
  • 100 g pancetta vagy bacon
  • 2 dl rizstejszín
  • 500 g burgonya
  • 120-130 g finomliszt
  • 50 g vaj
  • fokhagymapor
  • snidling
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és átnyomjuk. Hozzáadjuk a lisztet és a vajat és összedolgozzuk. Kinyújtjuk és nudlikat sodrunk, majd lobogó, sós vízben több részletben készre főzzük őket. Miután kiszedtük mindet, lecsepegtetjük és egy felhevített serpenyőbe lepirítjuk.

A kockára vágott pancettát lepirítjuk, kiszedjük, félretesszük. A serpenyőben beledobáljuk a felezett, tisztított kelbimbót és a negyedelt gombákat. Összepároljuk-pirítjuk, visszatesszük a pancettát, majd felöntjük rizstejszínnel, sózzuk, borsozzuk és snidlinggel fűszerezzük.

A kifőtt nudlival tálaljuk és azonnal fogyasztjuk.