Tejszínes laskaszószos húsgombócok édesburgonya pürével
Tejszínes laskaszószos húsgombócok édesburgonya pürével
Hozzávalók:
- 500 g ChefGomba laskagomba
- 2 dl rizstejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- zöldfűszer
- 1 kg darált hús (kétszer darálva, sertéscombból)
- 1 tojás
- zsemlemorzsa
- fokhagymapor
- 1 kg édesburgonya
- 5-6 centis gyömbér
- olaj, só, bors
Elkészítés:
A laskagombát folyó víz alatt leöblítjük, majd csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymával ízesítjük és kevés olajon ropogósra pirítjuk. Hozzáadjuk a rizstejszínt és megszórjuk zöldfűszerrel, majd összeforraljuk.
A darált hús, só, bors, fokhagymapor, tojás, zsemlemorzsa keverékéből masszát készítünk, majd kb. 5-6 centis gombócokat formázunk belőle. Forró serpenyőben fedő alatt olajon, kevés folyadék hozzáadásával készre pároljuk-pirítjuk, hagyjuk, hogy odakapjanak. Kivesszük és félretesszük.
Az édesburgonyákat meghámozzuk, kockázzuk és a lereszelt gyömbérrel együtt fedő alatt kevés folyadékkal készre pároljuk, majd botmixerrel pürésítjük.
Szuperegészséges, vitamindús téli étel.