Tejszínes laskaszószos húsgombócok édesburgonya pürével

Husgombocok piritott gombaval edesburgonyapurevel

Tejszínes laskaszószos húsgombócok édesburgonya pürével

Hozzávalók:

  • 500 g ChefGomba laskagomba
  • 2 dl rizstejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • zöldfűszer
  • 1 kg darált hús (kétszer darálva, sertéscombból)
  • 1 tojás
  • zsemlemorzsa
  • fokhagymapor
  • 1 kg édesburgonya
  • 5-6 centis gyömbér
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A laskagombát folyó víz alatt leöblítjük, majd csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymával ízesítjük és kevés olajon ropogósra pirítjuk. Hozzáadjuk a rizstejszínt és megszórjuk zöldfűszerrel, majd összeforraljuk.

A darált hús, só, bors, fokhagymapor, tojás, zsemlemorzsa keverékéből masszát készítünk, majd kb. 5-6 centis gombócokat formázunk belőle. Forró serpenyőben fedő alatt olajon, kevés folyadék hozzáadásával készre pároljuk-pirítjuk, hagyjuk, hogy odakapjanak. Kivesszük és félretesszük.

Az édesburgonyákat meghámozzuk, kockázzuk és a lereszelt gyömbérrel együtt fedő alatt kevés folyadékkal készre pároljuk, majd botmixerrel pürésítjük.

Szuperegészséges, vitamindús téli étel.