Gombatatár mediterrán salátával
Gombatatár mediterrán salátával
Hozzávalók:
- 2 ChefGomba ördögszekér laskagomba
- 1 citrom leve
- 2 evőkanál szezámolaj
- koriander
A salátához:
- 2 avokádó
- 1 mangó
- fél kígyóuborka
Feltét:
- balzsamecet
- pirított mandula
Elkészítés:
A gombát megmossuk, majd vízszintesen három részbe vágjuk. Olaj nélkül egy felhevített serpenyőben mindkét oldalukat aranybarnára pirítjuk, majd sózzuk és kevés vízzel fedő alatt pár percig pároljuk. Kivesszük, félretesszük, hagyjuk kihűlni, majd apró kockákra vágjuk. Meglocsoljuk a citromlével, szezámolajjal és fűszerezzük apróra vágott korianderrel. Hűtőben pihentetjük.
A salátához a zöldséget és a gyümölcsöket hosszú, vékony csíkokra vágjuk és rétegezzük. Közepére halmozzuk a gombatatárt, meglocsoljuk balzsamecettel és megszórjuk pirított mandulával. Azonnal tálaljuk és fogyasztjuk.
Kitűnő hűsítő saláta.