ChefGomba grillezett csirkemell nyárs gombaszósszal

Grillezett csirkemell nyárs gombaszósszal

Hozzávalók:
A gombaszószhoz:
800 g csiperkegomba
2 dl főzőtejszín
2 evőkanál finomliszt
1 gerezd fokhagyma
1 csokor koriander
olaj, só, bors

A csirkenyársakhoz:
2 csirkemell filé
1 gerezd fokhagyma
olaj, só, bors

Elkészítés:

A gombát felszeleteljük és rövid ideig olajon pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk. A megpárolt gombát egy szűrőkanállal kiszedjük ki és félretesszük.A gomba levéhez hozzáadjuk az előre kikevert habarást, azaz a tejszínben elkevert lisztet. Sózzuk, borsozzuk és ízesítsük zúzott fokhagymával. Összeforraljuk 1-2 percig, majd visszarakjuk a korábban leszűrt gombát és megszórjuk apróra vágott korianderrel.
A csirkemell nyársakhoz a csirkemell filéket csíkokra v és fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával. Nagyon finom, ha görög fűszerkeveréket használunk, ilyenkor ne adjunk hozzá külön sót, borsot.
A csirkemellcsíkok mindkét oldalát megforgatjuk pici olajban, majd fanyársakra húzzuk őket és grillen megsütjük!