Gombával töltött karalábé
Gombával töltött karalábé
Hozzávalók:
500 g ChefGomba csiperkegomba
125 g rizs
6-8 karalábé
1 vöröshagyma
tejföl
reszelt sajt
fűszerpaprika
só, bors
Elkészítés:
Főzzük meg a rizst. Miközben a rizs fő, pirítsuk meg a hagymát és adjuk hozzá az apróra vágott gombát. Ízesítsük fűszerpaprikával és sózzuk.
Az így elkészített gombapaprikást keverjük össze a rizzsel. Ügyeljünk arra, ha túl sok a paprikás lé, csak egy részét használjuk fel, mert eláztatja a rizst.
Vágjuk le a meghámozott karalábé felső egyharmadát, ez lesz a kalapja. A nagyobb rész belsejét kaparjuk ki, formázzunk kis kosarakat. Kevés vízben pároljuk félpuhára. Miután kihűlt, töltsük meg a töltelékkel. Tegyük rácsos tepsire, mert így szebben sül.
Kenjük meg tejföllel és reszeljünk a tetejére sajtot, majd süssük aranybarnára őket.