Grillgomba nyársak
Grillgomba nyársak
Hozzávalók:
A gombához:
- 500 g ChefGomba bébi csiperkegomba
- olaj, méz, szójaszósz, fokhagymapor, gyömbérpor, só, bors
A tojássalátához:
- 150 g natúr joghurt
- 2-3 fej hónapos retek vagy egy fél uborka
- 3 főtt tojás
- 150-200 g sajtkrém
- kis csokor kapor
- só, bors
A friss salátához:
- 1 csokor hónapos retek
- 1 fej fodros saláta
- friss kapor
Elkészítés:
A gombákat megmossuk, majd nyársra húzzuk. Egy nyársra kb. 6 gombafejet húzunk és fejenként 2-3 nyárssal számolhatunk. Felhevített serpenyőben vagy grill-lapon kevés olajon grillezni kezdjük. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a fokhagyma- és gyömbérporral, meglocsoljuk mézzel és szójaszósszal. Folyamatosan forgatjuk és szép csillogó aranybarnára sütjük.
A salátához a főtt tojást és a zöldségeket apró kockákra vágjuk és összeforgatjuk a többi hozzávalóval.
Minden frissen fogyasztunk.