, ,

Grillgomba nyársak

Gombanyarsak

Grillgomba nyársak

Hozzávalók:

A gombához:

  • 500 g ChefGomba bébi csiperkegomba
  • olaj, méz, szójaszósz, fokhagymapor, gyömbérpor, só, bors

A tojássalátához:

  • 150 g natúr joghurt
  • 2-3 fej hónapos retek vagy egy fél uborka
  • 3 főtt tojás
  • 150-200 g sajtkrém
  • kis csokor kapor
  • só, bors

A friss salátához:

  • 1 csokor hónapos retek
  • 1 fej fodros saláta
  • friss kapor

Elkészítés:
A gombákat megmossuk, majd nyársra húzzuk. Egy nyársra kb. 6 gombafejet húzunk és fejenként 2-3 nyárssal számolhatunk. Felhevített serpenyőben vagy grill-lapon kevés olajon grillezni kezdjük. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a fokhagyma- és gyömbérporral, meglocsoljuk mézzel és szójaszósszal. Folyamatosan forgatjuk és szép csillogó aranybarnára sütjük.

A salátához a főtt tojást és a zöldségeket apró kockákra vágjuk és összeforgatjuk a többi hozzávalóval.

Minden frissen fogyasztunk.