Halfile ordogszekerlaskaval

Halfilé sáfrányos mártásban, grillezett gombával és hercegnő-burgonyával

Hozzávalók:

  • 4-5 ördögszekér laskagomba
  • 1 kg fehér húsú hal (pl. ördöghal)
  • 2 dl tejszín
  • 50 g vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl alaplé
  • 1 csipet sáfrány
  • hercegnő-burgonya
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A halat 3 centis darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalát átsütjük.

A vajba elkeverjük a lisztet, majd felöntjük tejszínnel és alaplével, majd sózzuk, borsozzuk. Összefőzzük és egy kevés sáfránnyal fűszerezzük. Még 2-3 percig keverjük, ezalatt kijön a sáfrány íze, színe és illata.

Az ördögszekér laskagombát hosszában felvágjuk, sózzuk, borsozzuk és beirdaljuk, majd mindkét oldalukat hirtelen átsütjük.

A hercegnő-burgonyákat elkészíthetjük saját kezűleg is, de készen is vásárolhatunk.

A mártásba forgatjuk a halat és a gombával, illetve a burgonyával tálaljuk.