Halfilé sáfrányos mártásban, grillezett gombával és hercegnő-burgonyával
Halfilé sáfrányos mártásban, grillezett gombával és hercegnő-burgonyával
Hozzávalók:
- 4-5 ChefGomba ördögszekér laskagomba
- 1 kg fehér húsú hal (pl. ördöghal)
- 2 dl tejszín
- 50 g vaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl alaplé
- 1 csipet sáfrány
- hercegnő-burgonya
- olaj, só, bors
Elkészítés:
A halat 3 centis darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalát átsütjük.
A vajba elkeverjük a lisztet, majd felöntjük tejszínnel és alaplével, majd sózzuk, borsozzuk. Összefőzzük és egy kevés sáfránnyal fűszerezzük. Még 2-3 percig keverjük, ezalatt kijön a sáfrány íze, színe és illata.
Az ördögszekér laskagombát hosszában felvágjuk, sózzuk, borsozzuk és beirdaljuk, majd mindkét oldalukat hirtelen átsütjük.
A hercegnő-burgonyákat elkészíthetjük saját kezűleg is, de készen is vásárolhatunk.
A mártásba forgatjuk a halat és a gombával, illetve a burgonyával tálaljuk.