Szűzpecsenye grillezett ördögszekér laskagombával és lilakáposztával

Szuzpecsenye ordogszeker medalion lilakaposzta

Szűzpecsenye grillezett ördögszekér laskagombával és lilakáposztával

Hozzávalók:

  • 4-5 ChefGomba ördögszekér laskagomba
  • 2 szűzpecsenye
  • sertéssült fűszersó
  • 2 dl alaplé
  • 1 hagyma
  • 2 dl tejszín
  • pici liszt
  • fél lilakáposzta
  • olaj, só, cukor, köménymag, ecet, pici víz
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A húst megszórjuk a fűszersóval, olajjal bedörzsöljük és egy fedeles serpenyőben körbesütjük, hogy kérget kapjon, majd beleöntjük az alaplevet és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult, kivesszük és pihentetjük.

A visszamaradt zsiradékból pecsenyelevet készítünk. Belevágjuk a hagymát, megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, alaplével felöntjük. Mikor megpuhult a hagyma, hozzáadjuk a tejszínes habarást, esetleg egy kevés fehérborral is megbolondíthatjuk, majd az egészet botmixerrel krémesítjük.

A lilakáposztát csíkokra vágjuk, megszórjuk cukorral, sóval, köménymaggal. Olajon fedő alatt kevés vízzel puhára pároljuk, a legvégén ecettel ízesítjük.

Az ördögszekér laskagombákat vízszintesen felszeleteljük, medalionokat készítünk, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon meggrillezzük.

A húst nagyobb darabokra vágjuk, a frissen elkészített laskagombával, párolt káposztával és a pecsenyelével tálaljuk.