Halfilé sörtésztában grillgombával és burgonyapürével
Halfilé sörtésztában grillgombával és burgonyapürével
Hozzávalók:
- 400-500 g ChefGomba ördögszekér gomba és shiitake vegyesen
- 1 kg tőkehal 5-6 centis szeletekre vágva
a püréhez:
- 1 kg sárga burgonya
- 2 evőkanál vaj,
- 1,5 dl tej
- só
a sörtésztához:
- 100 g liszt
- 250 ml sör
- 1 tojás
- fokhagymapor, gyömbérpor, zöldfűszer
- olaj, só, bors
Elkészítés:
A gombákat folyó vízben átöblítjük, az ördögszekér laskákat karikázzuk, a shiitaket csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymával és gyömbérporral fűszerezzük, majd felhevített serpenyőben kevés olajon 6-7 perc alatt lepirítjuk őket.
A sörtészta hozzávalóit összekeverjük és hűtőben jól lehűtjük. A halszeleteket a hideg sörtésztába mártjuk és forró olajban hirtelen kisütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne égjen le a tészta, óvatosan forgassuk, mert könnyen leválik a halról a tészta.
A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, leszűrjük, majd burgonyanyomóval összenyomjuk. Hozzáadjuk a vajat és a melegített tejet, sózzuk, majd krémesre keverjük. Figyeljünk, hogy főzni való burgonyával dolgozzunk.
Tökéletes karácsonyi főétel.