Halfilé sörtésztában grillgombával és burgonyapürével

Halfile sortesztaban piritott gombaval

Halfilé sörtésztában grillgombával és burgonyapürével

Hozzávalók:

  • 400-500 g ChefGomba  ördögszekér gomba és shiitake vegyesen
  • 1 kg tőkehal 5-6 centis szeletekre vágva

a püréhez:

  • 1 kg sárga burgonya
  • 2 evőkanál vaj,
  • 1,5 dl tej

a sörtésztához:

  • 100 g liszt
  • 250 ml sör
  • 1 tojás
  • fokhagymapor, gyömbérpor, zöldfűszer
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A gombákat folyó vízben átöblítjük, az ördögszekér laskákat karikázzuk, a shiitaket csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymával és gyömbérporral fűszerezzük, majd felhevített serpenyőben kevés olajon 6-7 perc alatt lepirítjuk őket.

A sörtészta hozzávalóit összekeverjük és hűtőben jól lehűtjük. A halszeleteket a hideg sörtésztába mártjuk és forró olajban hirtelen kisütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne égjen le a tészta, óvatosan forgassuk, mert könnyen leválik a halról a tészta.

A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, leszűrjük, majd burgonyanyomóval összenyomjuk. Hozzáadjuk a vajat és a melegített tejet, sózzuk, majd krémesre keverjük. Figyeljünk, hogy főzni való burgonyával dolgozzunk.

Tökéletes karácsonyi főétel.