Hamis gombás palócleves
Hamis gombás palócleves
Hozzávalók:
- 300-400 g ChefGomba fehér csiperkegomba
- 1 szűzpecsenye
- 350 g zöldbab
- 3 sárgarépa
- 3 fehérrépa
- 4-5 kisebb burgonya
- pirospaprika
- liszt
- kapor
- 1,5-2 liter víz
- olaj, só, bors
Elkészítés:
Az apró kockákra vágott húst kevés olajon pirítjuk-pároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket és fedő alatt tovább pároljuk 10-15 percig.
Amikor megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a gomba szeleteket és felöntjük 1,5-2 liter vízzel.
Apróra vágott hagymából, olajból és lisztből rántást készítünk és hozzáadjuk a leveshez. Összeforraljuk, majd meghintjük friss kaporral.
Nyáron még frissítőbb friss citrom levével.