Hamis gombas palocleves

Hamis gombás palócleves

Hozzávalók:

  • 300-400 g fehér csiperkegomba
  • 1 szűzpecsenye
  • 350 g zöldbab
  • 3 sárgarépa
  • 3 fehérrépa
  • 4-5 kisebb burgonya
  • pirospaprika
  • liszt
  • kapor
  • 1,5-2 liter víz
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
Az apró kockákra vágott húst kevés olajon pirítjuk-pároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket és fedő alatt tovább pároljuk 10-15 percig.

Amikor megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a gomba szeleteket és felöntjük 1,5-2 liter vízzel.
Apróra vágott hagymából, olajból és lisztből rántást készítünk és hozzáadjuk a leveshez. Összeforraljuk, majd meghintjük friss kaporral.

Nyáron még frissítőbb friss citrom levével.