Nyári zöldbableves gombával

Nyári zoldbableves gombaval

Nyári zöldbableves gombával

Hozzávalók:

  • 300-400 g ChefGomba fehér csiperkegomba
  • 1 csirkemell filé
  • 350 g zöldbab
  • 3 sárgarépa
  • 3 fehérrépa
  • 4-5 kisebb burgonya
  • fél paprika
  • 1 hagyma
  • bazsalikom
  • 1,5-2 liter víz
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
Az apró kockákra vágott csirkemellet kevés olajon pirítjuk-pároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket, a fél paprikát és az egész hagymát – két utóbbit fogyasztás előtt természetesen eltávolítunk, és fedő alatt tovább pároljuk 10-15 percig.

Amikor megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a vékony szeletekre gombát és felöntjük 1,5-2 liter vízzel.

Összeforraljuk, majd fogyasztás előtt meghintjük friss bazsalikommal.

Könnyű nyári egytálételként, illetve folyadékpótlóként is megállja a helyét.