Nyári zöldbableves gombával
Nyári zöldbableves gombával
Hozzávalók:
- 300-400 g ChefGomba fehér csiperkegomba
- 1 csirkemell filé
- 350 g zöldbab
- 3 sárgarépa
- 3 fehérrépa
- 4-5 kisebb burgonya
- fél paprika
- 1 hagyma
- bazsalikom
- 1,5-2 liter víz
- olaj, só, bors
Elkészítés:
Az apró kockákra vágott csirkemellet kevés olajon pirítjuk-pároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket, a fél paprikát és az egész hagymát – két utóbbit fogyasztás előtt természetesen eltávolítunk, és fedő alatt tovább pároljuk 10-15 percig.
Amikor megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a vékony szeletekre gombát és felöntjük 1,5-2 liter vízzel.
Összeforraljuk, majd fogyasztás előtt meghintjük friss bazsalikommal.
Könnyű nyári egytálételként, illetve folyadékpótlóként is megállja a helyét.