Húsleves cukkinivel és csiperkegombával
Húsleves cukkinivel és csiperkegombával
Hozzávalók:
3-4 liter víz
1 kg csirkehús (mell, comb)
1 közepes hagyma
2 kisebb zeller
3+1 sárgarépa
1 fehérrépa
1 közepes cukkini
300 g ChefGomba Gourmet shiitake
300 g ChefGomba barna csiperkegomba
Elkészítés:
Az alapléhez a vízben a csirkehúst 1 órán át főzzük alacsony lángon, hogy gyöngyözzön.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Egy óra főzés után belerakjuk a hagymát, a sárgarépát, a fehérrépát és a zellert.
Alacsony lángon további egy órán át főzzük. Szükség esetén még sózzuk, az időközben elfőtt vizet pótoljuk.
1,5 liter alapléhez adjunk spagettire vágott 1 közepes cukkinit, 1 sárgarépát és 300 g shiitake, fehér és barna csiperkegombát és 8-10 percig főzzük együtt.