Illatos zöldséges gombás rizs
Illatos zöldséges gombás rizs
Hozzávalók:
- 500 g ChefGomba barna csiperkegomba
- 1 cukkini
- 2 zellerszár
- 2 piros kaliforniai paprika
- koriander vagy petrezselyem
- gyömbérpor
- olaj, só, bors
- parmezán vagy grana padano (opcionális)
Elkészítés:
A gombát megmossuk, felszeleteljük és kevés olajon aranybarnára pirítjuk, majd félretesszük.
A zöldségeket kockákra vágjuk, serpenyőbe tesszük, megszórjuk sóval, gyömbérporral és 3-4 perc alatt roppanósra pirítjuk. Beleforgatjuk a gombát, majd hozzákeverjük a kifőtt rizst.
Megszórjuk zöldfűszerrel és azonnal tálaljuk. Durvára reszelt parmezán vagy grana padano sajttal is gazdagíthatjuk.
Kitűnő tavaszi ebéd vagy vacsora.