,

Illatos zöldséges gombás rizs

Illatos zoldseges gombas rizs

Illatos zöldséges gombás rizs

Hozzávalók:

  • 500 g ChefGomba barna csiperkegomba
  • 1 cukkini
  • 2 zellerszár
  • 2 piros kaliforniai paprika
  • koriander vagy petrezselyem
  • gyömbérpor
  • olaj, só, bors
  • parmezán vagy grana padano (opcionális)

Elkészítés:
A gombát megmossuk, felszeleteljük és kevés olajon aranybarnára pirítjuk, majd félretesszük.

A zöldségeket kockákra vágjuk, serpenyőbe tesszük, megszórjuk sóval, gyömbérporral és 3-4 perc alatt roppanósra pirítjuk. Beleforgatjuk a gombát, majd hozzákeverjük a kifőtt rizst.

Megszórjuk zöldfűszerrel és azonnal tálaljuk. Durvára reszelt parmezán vagy grana padano sajttal is gazdagíthatjuk.

Kitűnő tavaszi ebéd vagy vacsora.