, ,

Kapros-olajos gombafejek

Kapros olajos gomba

Kapros-olajos gombafejek

Hozzávalók:

  • 500 g ChefGomba bébi csiperkegomba
  • citrom leve
  • friss kapor
  • olívaolaj, só, bors

Elkészítés:
A gombafejeket kevés vízzel pár percig pároljuk, kiszedjük és hagyjuk kihűlni.

Az olívaolajhoz keverjük az apróra vágott kaprot, sót, borsot, citromlevet, majd beleforgatjuk a gombákat és állni hagyjuk.

A kapor helyett használhatunk snidlinget vagy petrezselymet is, citromlé helyett pedig bármilyen gyümölcsecetet, ízlés szerint.

Hűtőben tároljuk, 3-4 napon belül fogyasszuk el. Kitűnő hús mellé savanyúságként, de alapja lehet salátáknak, tésztákba is ajánljuk vagy akár önmagában snack-ként.

Ha előre elkészítjük, akkor üvegben eltéve, hűtőben tárolva a következő napokban is sokszínűen felhasználhatjuk esténként.