Kapros-olajos gombafejek
Kapros-olajos gombafejek
Hozzávalók:
- 500 g ChefGomba bébi csiperkegomba
- citrom leve
- friss kapor
- olívaolaj, só, bors
Elkészítés:
A gombafejeket kevés vízzel pár percig pároljuk, kiszedjük és hagyjuk kihűlni.
Az olívaolajhoz keverjük az apróra vágott kaprot, sót, borsot, citromlevet, majd beleforgatjuk a gombákat és állni hagyjuk.
A kapor helyett használhatunk snidlinget vagy petrezselymet is, citromlé helyett pedig bármilyen gyümölcsecetet, ízlés szerint.
Hűtőben tároljuk, 3-4 napon belül fogyasszuk el. Kitűnő hús mellé savanyúságként, de alapja lehet salátáknak, tésztákba is ajánljuk vagy akár önmagában snack-ként.
Ha előre elkészítjük, akkor üvegben eltéve, hűtőben tárolva a következő napokban is sokszínűen felhasználhatjuk esténként.