K&H Családi vállalatok kiválósági díj

K&H Családi vállalatok kiválósági díj

K&H Családi vállalatok kiválósági díj

Családi értékrendjük, hosszú távú szemléletmódjuk és társadalmi felelősségvállalási tevékenységük elismerésére hat hazai cég kapott idén K&H családi vállalatok kiválósági díjat. A kitüntetéssel a családi vállalkozások társadalomban és gazdaságban egyaránt meghatározó szerepét kívánja tovább erősíteni a K&H Bank. Hat hazai családi tulajdonú cég kapott idén K&H családi vállalatok kiválósági díjat. „A K&H társadalmi felelősségvállalásában régóta kiemelt figyelmet kap a környezetvédelem, az egészség és a pénzügyi oktatás. Ezek mellett jelent meg új területként két évvel ezelőtt a vállalkozásösztönzés, amelynek részeként kiemelt hangsúlyt fektetünk a hazai családi vállalatok igényeinek kiszolgálására,
hosszútávon fenntartható működésük és a családi értékek továbbvitelének támogatására. Éppen ezért idén is meghirdettük a K&H családi vállalatok kiválósági díjat, amellyel azokat a cégeket ismertük el, amelyek a hosszú távú stratégiai gondolkodás, a családi értékek vállalatvezetésbe történő beépítése és az aktív társadalmi felelősségvállalás terén példamutató gyakorlatot folytatnak. Az elismeréssel a családi vállalkozások társadalomban és gazdaságban egyaránt meghatározó szerepét kívánjuk tovább erősíteni” – mondta el Ékes Ákos, a K&H családi vállalatok szakértője. A családi cégek igen stabil magját képezik a nemzetközi és a magyar gazdaságnak egyaránt. „A K&H-nál abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy közelről látjuk és értjük a családi cégeket foglalkoztató problémákat, és meggyőződésünk, hogy a tapasztaltabb cégek megoldásai példát mutathatnak más cégek számára is a sikeres fejlődéshez, növekedéshez” – mondta el Ékes Ákos. „Nagy öröm számunkra, hogy a vállalatok idén is pozitívan reagáltak kezdeményezésünkre. A számos beérkezett pályamunka alapján azt látjuk, hogy a családi vállalatok számára kiemelkedően fontos a környezetvédelem, a munkatársak folyamatos képzése, valamint a fiatal generáció edukálása az egészséges életmódra.
Többeknél pedig már javában zajlik a szektor egyik legégetőbb kihívása, a generációváltás sikeres levezénylése” – mondta el a szakértő.
„Utóbbi azért is kiemelkedően fontos témakör, mert a vállalatok felénél az elkövetkezendő 4-5 évben lesz esedékes az utódlás, miközben a cégek közel fele nem rendelkezik erre vonatkozó írásos tervvel. Bízunk benne, hogy a nyertes cégek gyakorlata irányt mutathat a generációváltás küszöbén álló családi vállalkozásoknak” – tette hozzá Ékes Ákos.
A pályázatok elbírálásánál a hattagú szakmai zsűri az adott kategóriában nyújtott kiemelkedő teljesítmény mellett a vállalat iparági jelentőségét, sikeres működését, a családi értékek továbbvitele iránti elkötelezettséget, valamint az egyedi ötletek, megoldások megvalósítását is értékelte.

Díjazottak:
„Elkötelezettség és felelősségvállalás a társadalom iránt” kategória:
BIO-FUNGI Termelő és Kereskedelmi Kft. (Pest megye)
„Sikeres hosszú távú stratégia” kategória:
FERZOL Lemezmegmunkáló Kft. (Pest megye)
Naturtex Kft. (Csongrád megye)
„Családi értékek a vállalatvezetésben és sikeres generációváltás” kategória:
Confector Mérnök Iroda Kft. (Budapest)
Ratskó-Bau Építőipari és Fővállalkozási Kft. (Budapest)
HUNGERIT Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt. (Csongrád megye)

https://www.hirado.hu/belfold/gazdasag/cikk/2018/05/28/kivalosagi-dijat-kapott-egy-csaladi-vallalkozas

https://www.kh.hu/kivalosagi-dij/2017