Laskagombas rilette

Laskagomba rilette falatkák

Hozzávalók:

  • 500 g szeletelt laskagomba
  • 2 kemény tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csokor snidling
  • só, bors

Elkészítés:
A vékony csíkokra szeletelt laskát kevés olajon elkezdjük fedő alatt párolni. Puhára pároljuk, majd lepirítjuk és hagyjuk kihűlni. A gomba kétharmadát félretesszük, egyharmadát pedig a tojásokkal, a tejföllel és a fűszerekkel botmixerrel krémesítjük.

A maradék gombát és az apróra vágott snidlinget óvatosan hozzáforgatjuk, majd a (könnyen beszerezhető) készen megvásárolható kis kosárkákba töltjük. Kenhetjük akár pirítósra, sós krékerre vagy tortilla chipsre is.

Előző nap is elkészíthetjük, hogy összeérjenek az ízek, illetve kiváló váratlan vendégek esetén is, mivel pillanatok (20-25 perc) alatt elkészül.

Tipp: a kis kosárkák több szupermarket és diszkont polcain is megtalálható, a kekszeknél.