Laskagombás brassói coleslaw salátával

ChefGomba laskagombas brassoi

Laskagombás brassói coleslaw salátával

Hozzávalók:
500 g ChefGomba szeletelt laskagomba
500 g újburgonya
4-5 gerezd fokhagyma
1 csokor snidling
olaj, só, bors
A salátához:
fél fej lilakáposzta
300 g tejföl
3 főtt tojás
2 evőkanál mustár
só, cukor, olívaolaj

Elkészítés:
A laskagombát kevés olajon pároljuk, majd jól megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd kiszedjük és félrerakjuk. Ugyanebben a serpenyőben az előre megfőzött, apró kockára vágott burgonyát kérgesre pirítjuk. Visszatesszük a gombát és az apróra vágott snidlinget, majd óvatosan összeforgatjuk.

A salátához a káposztát vékony csíkokra vágjuk. Az öntethez a főtt tojássárgákat, sót, borsot, mustárt és az olívaolajat homogénre keverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a tejfölt és az apró kockákra vágott főtt tojásfehérjét. Beleforgatjuk a káposztát és a brassói mellé tálaljuk.