ChefGomba zoldsegleves gombaval

Zöldségleves csiperkegombával és zöldfűszeres fridattoval

Hozzávalók:
800 g vegyes leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, újburgonya)
400 g fehér csiperkegomba
1 nagy fej vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 zöldségleveskocka
3-4 liter víz
kevés olaj, só, bors
A fridattohoz:
fél liter palacsintatészta (200 g liszt, 3 dl tej, 2 tojás, 2 dl szódavíz)
3 evőkanál finomra aprított zöldfűszer (menta, koriander, citromfű, petrezselyem)

Elkészítés:
A Julienne-re vágott leveszöldségeket és az apró kockákra vágott burgonyát kevés olajon és kevés folyadékkal, az egész fej hagymával, a kettévágott paprikával és a leveskockával, fedő alatt puhára pároljuk. Folyamatosan figyeljük és a folyadékot utánpótoljuk. Amikor megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a szeletelt csiperkegombát és 2-3 perc múlva felengedjük a maradék vízzel és összeforraljuk.
A palacsintatésztába keverjük a finomra vágott zöldfűszereket és kisütjük. Pikánsabbá tehetjük egy kevés csilivel. Jobb, ha vastagabb palacsintákat készítünk. A kész palacsintákat vékony csíkokra vágjuk és leves mellé tálaljuk.