Laskagombás káposzta húsgolyóval
Laskagombás káposzta húsgolyóval
Hozzávalók:
- 600 g ChefGomba szeletelt laskagomba
- fél fej fejes káposzta
- fél csomag bacon
- só, bors
A húsgolyókhoz:
- 1 kg darált sertéslapocka vagy –comb
- 1 tojás
- 1 kisebb fej vöröshagyma finomra vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só, bors, fűszerpaprika ízlés szerint
- zsemlemorzsa, amennyit felvesz
Elkészítés:
A csíkokra vágott bacont kevés zsiradékon lepirítjuk. Kiszedjük és félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben a szeletelt laskagombát ropogósra pirítjuk. Kevés sót és borsot adunk hozzá, összeforgatjuk, majd kiszedjük és félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben a csíkokra vágott káposztát roppanósra pároljuk. Visszatesszük mellé a laskát és a bacont.
A húsgolyókhoz a hozzávalókat alaposan összedolgozzuk és vizezett kézzel kis golyókat formázunk. Kevés zsiradékon, fedő alatt és kevés folyadék hozzáadásával és pótlásával kb. 30 perc alatt elkészítjük.