Laskagombás káposzta húsgolyóval

ChefGomba laskagombas kaposzta husgolyoval

Laskagombás káposzta húsgolyóval

Hozzávalók:

  • 600 g ChefGomba szeletelt laskagomba
  • fél fej fejes káposzta
  • fél csomag bacon
  • só, bors

A húsgolyókhoz:

  • 1 kg darált sertéslapocka vagy –comb
  • 1 tojás
  • 1 kisebb fej vöröshagyma finomra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • só, bors, fűszerpaprika ízlés szerint
  • zsemlemorzsa, amennyit felvesz

Elkészítés:
A csíkokra vágott bacont kevés zsiradékon lepirítjuk. Kiszedjük és félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben a szeletelt laskagombát ropogósra pirítjuk. Kevés sót és borsot adunk hozzá, összeforgatjuk, majd kiszedjük és félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben a csíkokra vágott káposztát roppanósra pároljuk. Visszatesszük mellé a laskát és a bacont.
A húsgolyókhoz a hozzávalókat alaposan összedolgozzuk és vizezett kézzel kis golyókat formázunk. Kevés zsiradékon, fedő alatt és kevés folyadék hozzáadásával és pótlásával kb. 30 perc alatt elkészítjük.