2021 Top Food Trendjei

ChefGomba ChefMix

Az étkezés és a főzés éves trendjeit nehéz megjósolni és ez alól a 2021-es ételek trendje sem kivétel. A stresszes 2020 után azonban sok ember minden eddiginél jobban odafigyel az ételekre, mint a kényelem, a jólét és a közösség eszközei. A 2021-es élelmiszer-trendek célja a testünk, a bolygónk és a pénztárcánk egészségének javítása.

Lássuk, melyek lesznek a TOP alapanyagok!

 1. Gyógynövények, gyökérzöldségek és gombák
  Az egészséges táplálkozás mindig is nagy figyelmet fordított a zöldségekre, mivel a szervezetnek sok tápanyagra van szükségük. De az olyan összetevők, mint a gyógynövények, a gyökérzöldségek és a gombafélék, 2021-ben élelmiszer-trendként fognak tarolni. Ezek az összetevők tele vannak adaptogénekkel és rengeteg vitaminnal, amelyek segítenek megvédeni a szervezetet. Ezért nagyon könnyű mindenki számára ezen az alapanyagok bevezetése a mindennapi étkezésbe a boldog és egészségtudatos étrend érdekében.
 2. Növényi alapú hamburgerek
  A növényi eredetű fehérjék térhódítása 2021-ben tovább folytatódik. A növényi alapú hamburgerek és a darált„marhahúson” kívül a figyelem középpontjába kerülnek a növényi alapú kolbászok, húsok, szalámik is.
 3. Jerky
  Nem csak a hamburger lesz valódi hús nélküli, itt vannak a növényi alapú szárítmányok is. Ha szeretnél áttérni a növényi alapú étrendre vagy csak a húst akarod csökkenteni, akkor jó hír, hogy még mindig élvezheted a sós, umamiban gazdag szárítmányokat. Az olyan kreatív alternatívák, mint a kókuszdió, a gomba, a padlizsán és a szója alapú jerky abszolút elterjedőben van.
 4. Krémek és vajak
  Úgy tűnik, hogy mindenből lehet krémet vagy vajat készíteni. Ha szereti a mandula- és kesudiót, akkor itt az ideje, hogy kipróbálja a makadámdiót. Aki bevállalósabb, az pedig a görögdinnyemag vajat. A krémek  lehetősége valóban végtelen!
 5. Főzőolajok
  Kókusz- vagy olívaolajnak mindig legyen hely a kamrában. 2021-es élelmiszer-trend az új olajokkal való kísérletezés, legyen szó akár egészségügyi, akár ízbeli előnyökről, akár mindkettőről, kipróbálható a tökmagolaj, a napraforgómagolaj és az avokádóolaj.
 6. Csicseriborsó
  A csicseriborsó nem csak hummusz készítésre szolgál. A szerény garbanzo bab az utóbbi időben újból népszerűvé vált. A csicseriborsó a növényi ételek, valamint az indiai, görög, marokkói és közel-keleti konyha hagyományos összetevője, könnyen elkészíthető, széles körben elérhető és hihetetlenül megfizethető – nem is beszélve arról, hogy finom is.

Forrás: CozyMeal