Laskagombás-káposztás tészta
Laskagombás-káposztás tészta
Hozzávalók:
- 500 g ChefGomba laskagomba levél
- fél fehér káposzta
- 250 g fodros nagykocka tészta
- kevés cukor
- olaj, só
Elkészítés:
A káposztát nagyobb lyukú sajtreszelőn lereszeljük és kevés olajon kevés cukorral karamellizáljuk, pároljuk, pirítjuk. Sózzuk és borsozzuk, kb. 20 perc alatt hagyjuk megpuhulni.
A laskagombát megmossuk, Julienne-re vágjuk és kevés olajon lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a káposztába.
A tésztát kifőzzük, a káposztás-gombás keverékkel összeforgatjuk, frissen borsozzuk és azonnal fogyasztjuk.
Egy régi klasszikus újragondolása, aki nem az édes verziót szereti, annak tökéletes választás.