Laskagombas kaposztas teszta

Laskagombás-káposztás tészta

Hozzávalók:

  • 500 g laskagomba levél
  • fél fehér káposzta
  • 250 g fodros nagykocka tészta
  • kevés cukor
  • olaj, só

Elkészítés:
A káposztát nagyobb lyukú sajtreszelőn lereszeljük és kevés olajon kevés cukorral karamellizáljuk, pároljuk, pirítjuk. Sózzuk és borsozzuk, kb. 20 perc alatt hagyjuk megpuhulni.

A laskagombát megmossuk, Julienne-re vágjuk és kevés olajon lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a káposztába.

A tésztát kifőzzük, a káposztás-gombás keverékkel összeforgatjuk, frissen borsozzuk és azonnal fogyasztjuk.

Egy régi klasszikus újragondolása, aki nem az édes verziót szereti, annak tökéletes választás.