Vegán mártogatós bowl
Vegán mártogatós bowl
Hozzávalók:
- ChefGomba fehér csiperkegomba steak szelet
- kaliforniai paprika
- bébispenót
- sárgarépa
- fehér és zöldspárga
- bulgur
- olívaolaj, só, bors
A zöldborsókrémhez:
- 400 g zöldborsó
- rizstejszín
- egy csipet só
- menta
- kevés víz
Elkészítés:
A paprikát csíkokra vágjuk, a sárgarépákat hosszában fél centis szeletekre vágjuk és megpároljuk. A gomba szeleteket sózzuk, borsozzuk és kevés olajon meggrillezzük.
A bulgurt elkészítjük.
A zöldborsót megpároljuk, leszűrjük, majd botturmix-szal összeturmixoljuk. Ekkor egy sűrű püré lesz, így annyi vizet adjunk hozzá, hogy át tudjuk passzírozni. Ezután még rizstejszínnel tudjuk krémesíteni és pici vízzel hígítani.
A hozzávalókat kupacokban tányérra rendezzük, középen a mártással és azonnal fogyasztjuk. Kitűnő egészséges vegán vacsora, vitaminokban és tápanyagokban gazdag színes tál.