Vegan martogatos bowl

Vegán mártogatós bowl

Hozzávalók:

  • fehér csiperkegomba steak szelet
  • kaliforniai paprika
  • bébispenót
  • sárgarépa
  • fehér és zöldspárga
  • bulgur
  • olívaolaj, só, bors

A zöldborsókrémhez:

  • 400 g zöldborsó
  • rizstejszín
  • egy csipet só
  • menta
  • kevés víz

Elkészítés:
A paprikát csíkokra vágjuk, a sárgarépákat hosszában fél centis szeletekre vágjuk és megpároljuk. A gomba szeleteket sózzuk, borsozzuk és kevés olajon meggrillezzük.

A bulgurt elkészítjük.

A zöldborsót megpároljuk, leszűrjük, majd botturmix-szal összeturmixoljuk. Ekkor egy sűrű püré lesz, így annyi vizet adjunk hozzá, hogy át tudjuk passzírozni. Ezután még rizstejszínnel tudjuk krémesíteni és pici vízzel hígítani.

A hozzávalókat kupacokban tányérra rendezzük, középen a mártással és azonnal fogyasztjuk. Kitűnő egészséges vegán vacsora, vitaminokban és tápanyagokban gazdag színes tál.