ChefGombaPorehagymasLazacSultGombaval

Lazacfilé sült gombával és póréhagymával

Hozzávalók:
700-800 g vegyes gomba (csiperke- és laskagomba)
1 póréhagyma
5-6 lazacfilé
citromlé
pirított mandula
só, bors
Az öntethez:
200 ml tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 csokor újhagyma
só, bors

Elkészítés:
A póréhagymát 1 cm-es szeletekre vágjuk.
A gombát is felszeleteljük és 3-4 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a póréhagymát és további 2-3 percig együtt pirítjuk.
A halat sózzuk, borsozzuk és forró olajban mindkét oldalát 5 percig sütjük.
Az öntet hozzávalóit összekeverjük. A halat ezzel a gombás-póréhagymás körettel tálaljuk és megszórjuk pirított mandulával.