Lazacfilé sült gombával
Lazacfilé sült gombával és póréhagymával
Hozzávalók:
- 700-800 g ChefGomba vegyes gomba (csiperke- és laskagomba)
- 1 póréhagyma
- 5-6 lazacfilé
- citromlé
- pirított mandula
- só, bors
Az öntethez:
- 200 ml tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor újhagyma
- só, bors
Elkészítés:
A póréhagymát 1 cm-es szeletekre vágjuk.
A gombát is felszeleteljük és 3-4 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a póréhagymát és további 2-3 percig együtt pirítjuk.
A halat sózzuk, borsozzuk és forró olajban mindkét oldalát 5 percig sütjük.
Az öntet hozzávalóit összekeverjük. A halat ezzel a gombás-póréhagymás körettel tálaljuk és megszórjuk pirított mandulával.