ChefGombaPorehagymasLazacSultGombaval

Lazacfilé sült gombával és póréhagymával

Hozzávalók:

  • 700-800 g ChefGomba vegyes gomba (csiperke- és laskagomba)
  • 1 póréhagyma
  • 5-6 lazacfilé
  • citromlé
  • pirított mandula
  • só, bors

Az öntethez:

  • 200 ml tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • só, bors

Elkészítés:
A póréhagymát 1 cm-es szeletekre vágjuk.

A gombát is felszeleteljük és 3-4 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a póréhagymát és további 2-3 percig együtt pirítjuk.

A halat sózzuk, borsozzuk és forró olajban mindkét oldalát 5 percig sütjük.

Az öntet hozzávalóit összekeverjük. A halat ezzel a gombás-póréhagymás körettel tálaljuk és megszórjuk pirított mandulával.