,

Marinált gombafejek joghurtos friss salátával

ChefGomba Marinalt gombafejek joghurtos friss salataval

Marinált gombafejek joghurtos friss salátával

Hozzávalók:

A nyársakhoz:

  • 500 g ChefGomba barna csiperkegomba (kisebb fejek)
  • fokhagyma, olívaolaj, só, bors

A salátához:

  • 1 fejes saláta
  • 1 csokor retek
  • 1 kígyóuborka
  • 3 főtt tojás
  • 2-3 dl natúr joghurt
  • kapor, fokhagyma

Elkészítés:
A barna csiperkegombákat felezzük, majd nyársra húzzuk. Fokhagymából, olívaolajból, sóból, borsból pácot készítünk, beleforgatjuk a nyársakat és serpenyőben vagy grill lapon meggrillezzük.

Az összetépkedett salátaleveket a többi apróra vágott hozzávalóval összeforgatjuk. A joghurtba keverjük a kaprot és zúzott fokhagymát, majd a salátára öntjük és óvatosan összekeverjük. Azonnal tálaljuk.