ChefGomba Tojaskremes portobello szendvics

Tojáskrémes grillgombás szendvics

Hozzávalók:

  • 600 g csiperkegomba steak szelet
  • friss bagett
  • fejes salátalevelek
  • olaj, só, bors

A tojáskrémhez:

  • 4-5 főtt tojás
  • 1-2 dl majonéz (ízlés szerint)
  • 1-2 dl tejföl (ízlés szerint)
  • mustár (ízlés szerint)
  • só, bors, kapor

Elkészítés:
A főtt tojások sárgáját villával összenyomkodjuk, majd homogénre keverjük a majonézzel és a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk és mustárral ízesítjük és megszórjuk friss kaporral. Kóstolgassuk a krémet, mert eltérő ízlésünk miatt lehet, hogy egyik-másik hozzávalóból többet teszünk bele. A tojásfehérjét apró kockákra vágjuk és hozzákeverjük.

A gomba szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és egy felhevített serpenyőben meggrillezzük.

A félbevágott bagetteket óvatosan megtöltjük a salátalevéllel, majd a tojáskrémmel és a grillezett gombaszeletekkel.