Tojáskrémes grillgombás szendvics
Tojáskrémes grillgombás szendvics
Hozzávalók:
- 600 g csiperkegomba steak szelet
- friss bagett
- fejes salátalevelek
- olaj, só, bors
A tojáskrémhez:
- 4-5 főtt tojás
- 1-2 dl majonéz (ízlés szerint)
- 1-2 dl tejföl (ízlés szerint)
- mustár (ízlés szerint)
- só, bors, kapor
Elkészítés:
A főtt tojások sárgáját villával összenyomkodjuk, majd homogénre keverjük a majonézzel és a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk és mustárral ízesítjük és megszórjuk friss kaporral. Kóstolgassuk a krémet, mert eltérő ízlésünk miatt lehet, hogy egyik-másik hozzávalóból többet teszünk bele. A tojásfehérjét apró kockákra vágjuk és hozzákeverjük.
A gomba szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és egy felhevített serpenyőben meggrillezzük.
A félbevágott bagetteket óvatosan megtöltjük a salátalevéllel, majd a tojáskrémmel és a grillezett gombaszeletekkel.