Mediterrán gombás kenyérlepény

ChefGomba gombás tejfölös lepény

Mediterrán gombás kenyérlepény

Hozzávalók:
A tésztához:
500 g liszt
1 teáskanál só
7 evőkanál olívaolaj
1 csipet cukor
400 g élesztő
1-2 dl víz
1 dl langyos tej

A feltéthez:
500 g ChefGomba vegyes gomba (csiperkegomba, laskagomba, déli tőkegomba)
450 ml tejföl
szárított paradicsom
olajbogyó
rozmaring

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk egy pici tejben cukorral. Hozzáadjuk a többi alkotóelemet. Összedolgozzuk és kelesztjük. A megkelt tésztát vékonyra kinyújtjuk és kerek formába tesszük.
Megkenjük tejföllel, rászórjuk az apróra vágott nyers gombákat, a szárított paradicsomot, olívabogyót és tetejére hintünk egy kevés rozmaringot.
Forró sütőben 220 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.