Medvehagymakrémleves pirított laskagombával
Medvehagymakrémleves pirított laskagombával
Hozzávalók:
- 500 g ChefGomba laskagomba
- 1 nagy csokor medvehagyma
- 3 közepes burgonya
- 1 cukkini
- 2 zöldségleveskocka
- 1,5 liter víz
- 1-1,5 dl rizstejszín
- kapor
- olaj, só, bors
Elkészítés:
A burgonyát és a cukkini kockákra vágjuk, a medvehagymát csíkokra és kevés olajon kevés folyadékkal (ami ellepi) és a leveskockákkal készre pároljuk. Folyamatosan keverjük, néha hagyjuk odakapni. Ha puha, felengedjük a tejszínnel és a többi folyadékkal. Botmixerrel krémesítjük, majd felforrósítjuk újra.
A levesbetéthez a laskagombát csíkokra vágjuk, majd hosszan pirítjuk, hogy ropogós legyen.
A levest a pirított gombával és apróra vágott kaporral meghintve tálaljuk.