Medvehagymakrémleves pirított laskagombával

Medvehagyma kremleves piritott laskaval

Medvehagymakrémleves pirított laskagombával

Hozzávalók:

  • 500 g ChefGomba laskagomba
  • 1 nagy csokor medvehagyma
  • 3 közepes burgonya
  • 1 cukkini
  • 2 zöldségleveskocka
  • 1,5 liter víz
  • 1-1,5 dl rizstejszín
  • kapor
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A burgonyát és a cukkini kockákra vágjuk, a medvehagymát csíkokra és kevés olajon kevés folyadékkal (ami ellepi) és a leveskockákkal készre pároljuk. Folyamatosan keverjük, néha hagyjuk odakapni. Ha puha, felengedjük a tejszínnel és a többi folyadékkal. Botmixerrel krémesítjük, majd felforrósítjuk újra.

A levesbetéthez a laskagombát csíkokra vágjuk, majd hosszan pirítjuk, hogy ropogós legyen.

A levest a pirított gombával és apróra vágott kaporral meghintve tálaljuk.