Sajtkrémes gombás leveles tészta

Sajtkremes gombas lepeny

Sajtkrémes gombás leveles tészta

Hozzávalók:

  • 500 g ChefGomba csiperkegomba
  • 200 g natúr sajtkrém
  • 2 csomag leveles tészta
  • 1 tojás sárgája
  • kapor
  • reszelt sajt
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
2-3 fej csiperkegombát félreteszünk, a többit megmossuk, apró kockákra vágjuk és forró serpenyőben kevés olajon pároljuk. Nem szükséges hozzá plusz folyadékot adni, mert a gomba levet enged és abban párolódik meg. Sózzuk, borsozzuk, majd lepirítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd óvatosan összedolgozzuk a sajtkrémmel.

Az egyik leveles tésztát kihajtogatjuk, óvatosan rákenjük a masszát, majd a tetejére rátesszük a másik adag tésztát, széleit lenyomkodjuk, tetejét tojássárgájával megkenjük. Megszórjuk finomra vágott kaporral és reszelt sajttal, rátesszük a hajszálvékonyra vágott gombaszeleteket, meglocsoljuk olívaolajjal és 220 fokos sütőben készre sütjük.

Tipp: a gombás sajtkrémet előző este is elkészíthetjük, így is másnap frissen tudjuk kisütni a stanglikat.