Mézes gombával töltött sütőtök
Mézes gombával töltött sütőtök
Hozzávalók:
- 300 g ChefGomba barna csiperkegomba
- 1 kisebb sütőtök (pl. Hokkaido, kanadai)
- 2 zellerszár
- 100-120 g feta sajt
- fél marék dió
- 2 kávéskanál méz
- olívaolaj, só
Elkészítés:
A sütőtök külsejét alaposan lemossuk, megtöröljük és vízszintesen félbevágjuk. A magokat kikaparjuk, a húshoz ne nyúljunk. 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük. Folyamatosan figyeljük és kb. fél óra alatt félpuhára sütjük.
Közben előkészítjük a gombákat, a barna csiperkegombákat negyedeljük, picit megsózzuk és egy kevés olívaolajon serpenyőben pirítani kezdjük. Mikor félig megpirult, hozzáadjuk a mézet és hagyjuk, hogy a gomba lekaramellizálódjon.
A fetasajtot kis kockákra vágjuk, a zellerszárat kis darabokra vágjuk, majd óvatosan hozzákeverjük a gombát. A félbevágott tököket kivesszük a sütőből és megtöltjük a gombás raguval, majd meglocsoljuk még egy kis mézzel. Visszarakjuk a sütőbe és készre sütjük.
A diót zsiradék nélkül kicsit megpirítjuk, hagyjuk kihűlni, majd tálalás előtt megszórjuk vele a készre sült sütőtökös gombás ételt.
Bátran tölthetünk nagyobb méretű sütőtököt is, csak akkor a többi hozzávaló mennyiségét is növeljük.
Könnyen elkészíthető, laktató és egészséges őszi-téli vitaminforrás!