Oszi gombas salata ChefGomba

Őszi gombás saláta

Hozzávalók:

  • 250 g ChefGomba bébi barna csiperkegomba
  • 1 kisebb fej római saláta
  • fél marék pirított dió
  • egy alma
  • 1 kisebb fürt szőlő
  • 2-3 evőkanál méz
  • olívaolaj, só, bors
  • balzsamecet (opcionális)

Elkészítés:
A gombát sózzuk, borsozzuk és felhevített serpenyőben elkezdjük pirítani. Rácsurgatjuk a mézet és együtt karamellizálódásig pirítjuk. A salátát megmossuk, összevágjuk, a diót zsiradék nélkül megpirítjuk, a szőlőket félbe vágjuk, az almát vékony szeletekre vágjuk. Egy tálon lazán elhelyezzük a salátát, megszórjuk a gombával, gyümölcsökkel és dióval. Tálalás előtt meglocsoljuk édes balzsamecettel és olívaolajjal.