Őszi gombás saláta
Őszi gombás saláta
Hozzávalók:
- 250 g ChefGomba bébi barna csiperkegomba
- 1 kisebb fej római saláta
- fél marék pirított dió
- egy alma
- 1 kisebb fürt szőlő
- 2-3 evőkanál méz
- olívaolaj, só, bors
- balzsamecet (opcionális)
Elkészítés:
A gombát sózzuk, borsozzuk és felhevített serpenyőben elkezdjük pirítani. Rácsurgatjuk a mézet és együtt karamellizálódásig pirítjuk. A salátát megmossuk, összevágjuk, a diót zsiradék nélkül megpirítjuk, a szőlőket félbe vágjuk, az almát vékony szeletekre vágjuk. Egy tálon lazán elhelyezzük a salátát, megszórjuk a gombával, gyümölcsökkel és dióval. Tálalás előtt meglocsoljuk édes balzsamecettel és olívaolajjal.