Palacsinta gombaszósszal
Palacsinta gombaszósszal
Hozzávalók:
- 500 g ChefGomba barna csiperkegomba
- kisebb fél fej fehér káposzta
- 3 sárgarépa
- fél liter palacsintatészta (3 dl tej, 2 dl szénsavas víz, 20 dkg liszt, 2 tojás)
- 200-250 g natúr krémsajt
- snidling
- olívaolaj, só, bors
Elkészítés:
A palacsintákat kisütjük, félretesszük. A sárgarépát és a káposztát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon ledinszteljük. Hagyjuk kihűlni, majd a kész palacsintákba töltjük, feltekerjük és 4-5 cm szeletekre vágjuk.
A gombákat negyedeljük, sózzuk, borsozzuk, majd olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a krémsajtot és az apróra vágott snidlinget. Gyorsan átforraljuk, majd levesszük a tűzről.
A palacsinta falatkákat egy mélytányérba tesszük és köréjük szedjük a gombaszószt. Azonnal, melegen fogyasztjuk.
TIPP: a palacsintákat elkészíthetjük előző nap is, de a gombaszószt frissen készítjük, úgy a legfinomabb.