Palacsinta gombaszósszal

Gombakremes palacsintatekercs

Palacsinta gombaszósszal

Hozzávalók:

  • 500 g ChefGomba barna csiperkegomba
  • kisebb fél fej fehér káposzta
  • 3 sárgarépa
  • fél liter palacsintatészta (3 dl tej, 2 dl szénsavas víz, 20 dkg liszt, 2 tojás)
  • 200-250 g natúr krémsajt
  • snidling
  • olívaolaj, só, bors

Elkészítés:
A palacsintákat kisütjük, félretesszük. A sárgarépát és a káposztát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon ledinszteljük. Hagyjuk kihűlni, majd a kész palacsintákba töltjük, feltekerjük és 4-5 cm szeletekre vágjuk.

A gombákat negyedeljük, sózzuk, borsozzuk, majd olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a krémsajtot és az apróra vágott snidlinget. Gyorsan átforraljuk, majd levesszük a tűzről.

A palacsinta falatkákat egy mélytányérba tesszük és köréjük szedjük a gombaszószt. Azonnal, melegen fogyasztjuk.

TIPP: a palacsintákat elkészíthetjük előző nap is, de a gombaszószt frissen készítjük, úgy a legfinomabb.