Sult gomba oszi zoldsegekkel

Őszi zöldségekkel sült gomba

Hozzávalók:

  • 500 g csiperkegomba
  • fél sütőtök
  • 2 fej hagyma
  • 1 póréhagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • méz vagy datolyaszirup
  • rozmaring
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A gombát folyó víz alatt megmossuk, mérettől függően felezzük vagy negyedeljük.

A sütőtököt meghámozzuk, kockákra vágjuk és serpenyőben előpirítjuk egy kevés méz vagy datolyaszirup hozzáadásával. Hozzáadjuk a gombákat és összepirítjuk őket (kb. 10 perc). A gomba így kiereszti a levét, míg a sütőtök egy kicsit puhul.

A hagymákat is megpucoljuk, cikkekre vágjuk, hőálló tálba vagy vasedénybe tesszük, majd erre ráhalmozzuk az előpirított gombát és sütőtököt. Megszórjuk rozmaringgal és fűszerezzük durvára vágott fokhagymával, sóval és borssal. Előmelegített sütőben további 15 percig sütjük.

Tökéletes és egészséges őszi vacsora.