Pirított laskás mac&cheese
Pirított laskás mac&cheese
Hozzávalók:
- 300 g ChefGomba szeletelt laskagomba
- 200-300 g orsótészta
- 2 evőkanál vaj
- 2-3 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- szerecsendió
- só, bors
- 150-200 g reszelt sajt (keverve, cheddar, ementáli, parmezán)
- olívaolaj
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük, lecsepegtetjük.
Elkészítjük a besamelmártást: a felolvasztott vajra hintjük a lisztet, folyamatosan keverjük, majd hozzáadjuk a tejet. Ügyeljünk, hogy ne csomósodjon össze. Amikor besűrűsödött, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük. Belekeverjük a reszelt sajtokat.
A besamelmártásba keverjük a kifőtt tésztát, majd egy hőálló tálba tesszük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük.
Közben elkészítjük a pirított laskagombát. A gombát kevés olajon pirítjuk, sózzuk, borsozzuk,. Roppanósra lesütjük, azaz elérjük a chips állagot.
A sült tészta tetejére szórjuk a gombachips-szet és azon melegében fogyasztjuk.