Pirított laskás mac&cheese

Piritott laskagombas mac & cheese

Pirított laskás mac&cheese

Hozzávalók:

  • 300 g ChefGomba szeletelt laskagomba
  • 200-300 g orsótészta
  • 2 evőkanál vaj
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • szerecsendió
  • só, bors
  • 150-200 g reszelt sajt (keverve, cheddar, ementáli, parmezán)
  • olívaolaj

Elkészítés:
A tésztát kifőzzük, lecsepegtetjük.

Elkészítjük a besamelmártást: a felolvasztott vajra hintjük a lisztet, folyamatosan keverjük, majd hozzáadjuk a tejet. Ügyeljünk, hogy ne csomósodjon össze. Amikor besűrűsödött, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük. Belekeverjük a reszelt sajtokat.

A besamelmártásba keverjük a kifőtt tésztát, majd egy hőálló tálba tesszük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük.

Közben elkészítjük a pirított laskagombát. A gombát kevés olajon pirítjuk, sózzuk, borsozzuk,. Roppanósra lesütjük, azaz elérjük a chips állagot.

A sült tészta tetejére szórjuk a gombachips-szet és azon melegében fogyasztjuk.