Pankó morzsában sült édesburgonya medvehagymás gombaszósszal

Panko morzsaban sult edesburgonya

Pankó morzsában sült édesburgonya medvehagymás gombaszósszal

Hozzávalók:

  • 600-700 g ChefGomba fehér csiperkegomba
  • 2 közepes édesburgonya
  • panírozáshoz: liszt, tojás, pankó morzsa
  • fél kg újburgonya
  • római kömény
  • 1 csokor medvehagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • só, bors, olívaolaj

Elkészítés:
Az édesburgonyákat meghámozzuk, másfél centi vastag szeletekre vágjuk és 5 percig előfőzzük, hagyjuk lecsepegni. Ha kihűlt, kipanírozzuk és olajban kisütjük.

Az újburgonyákat kettévágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük olívaolajjal, megszórjuk sóval és római köménnyel és ropogósra sütjük.

A gombaszószhoz a gombákat felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát, a zúzott fokhagymát, a tejszínt és összefőzzük.
Frissen fogyasszuk azonnal!