Pankó morzsában sült édesburgonya medvehagymás gombaszósszal
Pankó morzsában sült édesburgonya medvehagymás gombaszósszal
Hozzávalók:
- 600-700 g ChefGomba fehér csiperkegomba
- 2 közepes édesburgonya
- panírozáshoz: liszt, tojás, pankó morzsa
- fél kg újburgonya
- római kömény
- 1 csokor medvehagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejszín
- só, bors, olívaolaj
Elkészítés:
Az édesburgonyákat meghámozzuk, másfél centi vastag szeletekre vágjuk és 5 percig előfőzzük, hagyjuk lecsepegni. Ha kihűlt, kipanírozzuk és olajban kisütjük.
Az újburgonyákat kettévágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük olívaolajjal, megszórjuk sóval és római köménnyel és ropogósra sütjük.
A gombaszószhoz a gombákat felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát, a zúzott fokhagymát, a tejszínt és összefőzzük.
Frissen fogyasszuk azonnal!