Gombas lencsesalata

Pirított gombás lencsesaláta

Hozzávalók:

  • 500 g bébi barna csiperkegomba
  • 250 g főtt lencse
  • 1 citrom leve
  • friss zöldfűszer ízlés szerint (koriander)
  • olívaolaj, só, bors

Elkészítés:
Az apró fejű csiperkegombákat kevés olajon aranybarnára pirítjuk, félretesszük, hagyjuk kihűlni.

A lencse esetén tökéletes megoldás a főtt lencsekonzerv, mert jó minőségű és jelentős időt spórolunk. Leszűrjük, hozzákeverjük a gombához, meglocsoljuk citromlével, megszórjuk apróra vágott zöldfűszerrel és összeforgatjuk az egészet.

Kitűnő vegán, gyors és egészséges munkahelyi ebéd vagy otthoni vacsora és még melegíteni sem kell. Sajtimádók fetasajtot vagy kecskesajtot is tehetnek hozzá.

Tipp: előző este is összeállítható, másnap remekül felhasználható.