,

Pesztós-tejszínes gombás tészta

Pesztos tejszines gombas teszta

Pesztós-tejszínes gombás tészta

Hozzávalók:

  • 500 g ChefGomba barna csiperkegomba
  • 6 ChefGomba ördögszekér laskagomba
  • 500 g durumtészta
  • 2-3 evőkanál zöldpesztó
  • 3 dl rizstejszín
  • 2-3- gerezd fokhagyma
  • pici víz
  • szeletelt mandula
  • olívaolaj, só, bors

Elkészítés:
A gombákat megmossuk, a csiperkét félbe vagy negyedbe, az ördögszekér laskát csíkokra vágjuk. Kevés olajon pároljuk, pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük és hozzáadjuk a zöldpesztót. A finom ízekhez használjuk igazi fenyőmagos pesztót.

Átkeverjük, majd tejszínnel dúsítjuk, sózzuk, borsozzuk, pici vízzel hígítjuk.

Összeforgatjuk a kifőtt tésztával, megszórjuk a pirított mandulaszeletekkel és azonnal fogyasztjuk