Pesztós-tejszínes gombás tészta
Pesztós-tejszínes gombás tészta
Hozzávalók:
- 500 g ChefGomba barna csiperkegomba
- 6 ChefGomba ördögszekér laskagomba
- 500 g durumtészta
- 2-3 evőkanál zöldpesztó
- 3 dl rizstejszín
- 2-3- gerezd fokhagyma
- pici víz
- szeletelt mandula
- olívaolaj, só, bors
Elkészítés:
A gombákat megmossuk, a csiperkét félbe vagy negyedbe, az ördögszekér laskát csíkokra vágjuk. Kevés olajon pároljuk, pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük és hozzáadjuk a zöldpesztót. A finom ízekhez használjuk igazi fenyőmagos pesztót.
Átkeverjük, majd tejszínnel dúsítjuk, sózzuk, borsozzuk, pici vízzel hígítjuk.
Összeforgatjuk a kifőtt tésztával, megszórjuk a pirított mandulaszeletekkel és azonnal fogyasztjuk