ChefGomba portobellos spenot

Portobello gombás spenót

Hozzávalók:
5-6 portobello gomba
500 g spenót
2-3 szem paradicsom
5 evőkanál vaj
5 evőkanál liszt
5-6 dl tej
2 tojássárgája
reszelt sajt
szerecsendió
olaj, só, bors

Elkészítés:

Lobogó, sós vízben főzzük meg a spenótot, majd szűrjük le. A portobello gombákat vágjuk 2 cm vastag szeletekre és minkét oldalát hirtelen süssük át egy kevés olajon. Kis levet fog ereszteni, ezért csepegtessük le.
Készítsük el a besamelmártást: hevítsük fel a vajat, majd, mikor habozni kezd, szórjuk rá a lisztet. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejet és keverjük addig, amíg be nem sűrűsödik. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük bele a tojássárgákat, húzzuk félre és ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval, reszelt sajttal.
Tegyük a gombaszeleteket egy közepes méretű hőálló tálba, helyezzük rá a spenótot és öntsük rá a besamel mártást. A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal és arra tegyünk még paradicsomszeleteket.