Pulykacomb gombával és párolt káposztával
Egyben sült pulykacomb gombával és párolt káposztával
Hozzávalók:
- 1000 g ChefGomba csiperkegomba és laskagomba vegyesen
- 2 alsó pulykacomb
- 1 csomag zöldhagyma
- 1 fej fokhagyma
- 2 közepes lilahagyma
- fél fej fehérkáposzta
- köménymag
- balzsamecet
- friss rozmaring
- só, bors
Elkészítés:
A pulykacombokat sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajjal megkent hőálló tálba tesszük. Rászórjuk a cikkekre vágott lilahagymát, a fokhagyma gerezdeket és az apróra vágott rozmaringot. 180 fokos, előmelegített sütőben lefedve kb. másfél óra alatt aranybarnára sütjük.
Amíg a hús sül, elkészítjük a köretet. A fél fej fehérkáposztát lereszeljük, köménymaggal, sóval és egy kevés barnacukorral kb. 20 percig pároljuk, majd végül ízlés szerint 2-3 evőkanál balzsamecettel meglocsoljuk.
A gombákhoz pácot készítünk: szőlőmagolajban sót, borsot, egy csomag csíkokra vágott zöldhagymát, 2 gerezd apróra vágott fokhagymát összekeverünk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombákat. Hőálló tálba tesszük és sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.