Quinoás gombával töltött tök
Quinoás gombával töltött tök
Hozzávalók:
- 500 g ChefGomba fehér csiperkegomba
- 2 közepes főzőtök
- 300 g főtt quinoa
- 1 nagy hagyma
- 2 evőkanál pirospaprika
- reszelt sajt
- 1 csokor kapor
- olaj, só, bors
Elkészítés:
A tököt megmossuk, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, magját óvatosan kikaparjuk.
Az apró kockákra vágott hagymából és pirospaprikából pörköltalapot készítünk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk és készre főzzük a pörköltet úgy, hogy kevés lé maradjon rajta. Hozzákeverjük a kész, főtt quinoát, összeforgatjuk és a tök-csónakokba töltjük.
180 fokon, előmelegített sütőben elkezdjük sütni, félidőben megszórjuk reszelt sajttal és aranybarnára sütjük.
Kapros-joghurtos öntettel és friss kevert salátával tálaljuk.