,

Quinoás gombával töltött tök

Quinoas gombaval toltott tok

Quinoás gombával töltött tök

Hozzávalók:

  • 500 g ChefGomba fehér csiperkegomba
  • 2 közepes főzőtök
  • 300 g főtt quinoa
  • 1 nagy hagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • reszelt sajt
  • 1 csokor kapor
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A tököt megmossuk, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, magját óvatosan kikaparjuk.

Az apró kockákra vágott hagymából és pirospaprikából pörköltalapot készítünk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk és készre főzzük a pörköltet úgy, hogy kevés lé maradjon rajta. Hozzákeverjük a kész, főtt quinoát, összeforgatjuk és a tök-csónakokba töltjük.

180 fokon, előmelegített sütőben elkezdjük sütni, félidőben megszórjuk reszelt sajttal és aranybarnára sütjük.

Kapros-joghurtos öntettel és friss kevert salátával tálaljuk.